Pyöräretki 13.7.2017 Tenholan linnavuorelle

TORSTAINA 13.7.2017 KLO 14.00

 

Lähtöpaikka: Hämeen Linnan parkkipaikka, osoite Tampereentie 16, Hml, ravintola Dolce Amoren vierestä

Retken kuvaus: pyöräretki omilla pyörillä Hämeenlinnasta Hattulaan Tenholan linnavuorelle. Linnavuoreen tutustumista ja omien eväiden syöntiä Linnavuorella.

Vaatimukset osallistujilta: vähintään 12 vuoden ikä, normaali fyysinen kunto. Matkavauhti on rauhallinen ja taukoja pidetään matkan aikana useita. Perillä Linnavuorella mäkistä maastoa, jossa liikutaan kävellen.

Varustus: oma polkupyörä, kypärä, pyöräilyyn sopivat kengät, säänmukaiset vaatteet, sadeasu tarvittaessa, aurinkorasva, riittävästi juomista, omat eväät. Sään salliessa (eli jos ei ole metsäpalovaaraa) Linnavuorella tehdään tulet laavulle. Paluumatkalla halutessa mahdollisuus käydä uimassa, mukaan oma pyyhe ja uimapuku.

Reittikuvaus: menomatka: Brahenkatu – Käyräkatu  – Pohjakatu – moottoritien suuntaisesti kohti Härkätietä, jossa ylitys Koiranpolulle jatkaen moottoritien suuntaisesti – Pälkäneentie – Tiiriöntie – tie 130  – Parolannummentie – Hattulantie – Merventie – Tenholantie. Paluumatka: Tenholantie – Merventie – Teollisuustie – Mierolantie – Kirkkotie – Pälkäneentie – Kirstulantie – Härkihuhdantie – Hakalanniementie – Tampereentie – Hämeen Linna (Vaihtoehtoisesti Mierolantie – Kirkkotie-Pälkäneentie – Vanhankirkontie – Pälkäneentie)

Kesto: retken arvioitu kesto on 4,5-5 tuntia (mahdollinen uiminen pidentää aikaa)

Ennakkoilmoittautuminen: retkelle ilmoittaudutaan tiistaihin 11.7.2017 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: lepola.minna@gmail.com

Retken suunnittelijana ja vetäjänä toimii huhtikuussa 2017 erä- ja luonto-opas opinnot aloittanut Minna Lepola. Lisätiedustelut lepola.minna@gmail.com