Voimaa keväästä

VOIMAA KEVÄÄSTÄ

Luonnon siirtyessä keväästä kohti kesää, tarjoaa ympäristö kaikille aisteille ihmeteltävää. Lähde kanssamme Lopelle Pääjärven Virkistysalueelle 26.-27.5.2018 kokemaan kesään heräämisen ihmeitä. Kokoonnumme Pääjärven pysäköintipaikalla lauantaina, josta yhteinen ohjelma alkaa klo 13.00. Aloitamme n. 2,5h sauvakävelyretkellä monipuolisessa luonnossa vaihtelevine harjumaastoineen. Alueella voi tehdä havaintoja vesilinnuista, esimerkiksi kaakkuri on alueella asustellut. Sauvakävelyn jälkeen pystytämme leirin ja alamme valmistaa päivällistä oppaiden avustuksella. Illalla jää aikaa myös itsenäiseen luonnosta nauttimiseen.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen on teemana Voimaa luonnosta valokuvauksen keinoin. Teeman toteutuksessa tärkeintä ei ole matkan pituus vaan itseä voimaannuttavien asioiden havainnointi. Tämä osuus kestää n. 2h. Tapahtuma päättyy omatoimilounaaseen tulien äärellä. Tapahtuma päättyy n. klo 13.00.

Tapahtumaan osallistujalta ei vaadita erityisosaamista. Kulkemamme reitti on korkeuseroiltaan vaihtelevaa, mutta helppokulkuista, jossa pärjää normaalilla fyysisellä kunnolla. Sääolosuhteet eivät vaikuta tapahtuman toteutumiseen. Opastuskieli tapahtumassa on suomi.

Osallistujalla itsellään mukana oltavat varusteet: retkeilyyn sopivat, säänmukaiset vaatteet, vaihtovaatteita, halutessasi leirikengät, hygieniatarvikkeet, mahdolliset lääkkeet, ruokailuvälineet (muki, lautanen, aterimet), juomapullo, pieni reppu, tukevat kengät, kävelysauvat, puhelin (jossa kamera tai pokkarikamera), makuupussi ja -alusta sekä majoite. Jos sinulta ei löydy kaikkia varusteita, voit kysyä niitä ilmoittautuessasi lainaan oppailta. Halutessasi voit kokeilla yöpymistä tarpissa, jonka lainaamme halukkaille.

Järjestäjä tarjoaa osallistujille lauantain päivällisen ja sunnuntain aamupuuron ja kahvin/teen sekä juomaveden. Osallistujalla itsellään tulee olla mukana lauantain iltapala, sunnuntain lounas ja riittävästi välipaloja. Paikalla tulentekomahdollisuus.

Tapahtuman järjestävät erä- ja luonto-opasopiskelijat Niina Siljander (p. 040 866 9903) ja Minna Lepola (p. 0400 877 671). Sitovat ilmoittautumiset 7.5.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen lepola.minna@gmail.com. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista ruoka-allergioista ja sairauksista, jotka oppaiden tulisi tietää. Osallistujamäärä tapahtumaan vähintään 6 ja enintään 12 henkilöä. Osallistujan ikä on oltava vähintään 18 vuotta.

Tapahtuma on maksuton. Tapahtumassa ei käytetä alkoholia.