Retkiluistelun tulokaskurssi Aulangon Ulkoilumajalla 26.11.2018 klo 18.00-21.00.

KIINNOSTAAKO RETKILUISTELU? Tule mukaan Suomen Retkiluistelijat ry:n Hämeenlinnan alueen retkiluistelukurssille! Kurssilla tutustutaan luistelemiseen luonnonjäillä eli merellä, fladoilla ja järvillä. Hämeenlinnan alueella on hyvät luistelumahdollisuudet.

Kurssilla perehdytään mm. jään muodostumiseen ja lukemiseen, varusteisiin, turvalliseen jäillä liikkumiseen, luisteluretken suunnitteluun ja toteuttamiseen, lajin harrastamiseen sekä luistelukohteisiin. Kurssi toimii samalla Suomen Retkiluistelijoiden tulokaskurssina. Kurssin käymällä ja SRL:n jäseneksi liittymällä pääset mukaan SRL:n ohjattuun toimintaan Suomessa.
Voit osallistua SRL:n retkille, saat jokavuotisen Skrinnari- lehden sekä Latu&Polku-lehden sekä pääset Skrinnarin retkiluistelufoorumille seuraamaan jäätiedotuksia ja keskusteluja eri puolilta Suomea. Lisätietoja SRL:n valtakunnallisesta toiminnasta: www.skrinnari.fi.
Kurssi muodostuu kolmesta osasta. Kurssi aloitetaan teorialuennolla Aulangon Ulkoilumajalla maanantaina 26.11. klo 18.00–21.00. (max. 30 osallistujaa) – Luennolla kerrotaan kaikesta retkiluisteluun liittyvästä sekä sovitaan kurssin muiden osien järjestämisestä Tulokasretki – Luennon lisäksi järjestetään noin 3 tunnin opetuksellinen luistelu- eli tulokasretki heti jäätilanteen salliessa (voit myös osallistua mille tahansa jatkossa järjestettävälle tulokasretkelle; jos jäätilanne sallii, niin tulokasretkiä on talven aikana pääkaupunkiseudulla useita) Turvallisuusharjoittelu – Kurssiin sisältyy myös vapaaehtoinen mutta erittäin suositeltava plutausharjoitus, jolla harjoitellaan jäihin putoamista ja jäistä pelastautumista

Tulokasretkelle ja turvallisuusharjoitekertaan osallistuakseen välineistä tarvitsee vähintään retkiluistimet monoineen, jäänaskalit ja pilli kaulatelineessä, heittoköysi niin pakattuna, että sen saa käteen plutauksessa, lantiovyöllisen repun (mieluiten haarahihnalla) ja eväät ja kuumaa juotavaa. Tulokaskurssilla kerrotaan näistä varusteista – älkää ostako mitään ilman opastusta.
Kurssin kouluttajana toimivat Suomen Retkiluistelijoiden koulutetut retken vetäjät.
K urssin hinta on 20 €. Maksu sisältää luennot, ohjauksen, sähköisen materiaalin, Skrinnari- ja Latu&Polku-lehden. – Voit liittyä SRL:n jäseneksi luentokerran jälkeen. Jäseneksi liittyminen opastetaan luennolla (jäsenmaksu päätetään 22. 11. ja SRL:n hallitus esittää: 12-37 € jäsentyypistä riippuen). Vain SRL:n jäsenet ovat retkellä ja turvallisuusharjoitekerralla tapaturmavakuutettuja. Nyt liityttäessä jäsenyys on voimassa vuoden 2019 loppuun. www.suomenlatu.fi/liity -> Suomen Retkiluistelijat.

Tervetuloa mukaamme luonnonjäille!
Lisätietoja: Hans von Bagh/hans.von.bagh@gmail.com
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen on sitova.