Perheliikunta

”Liikutaan ja ulkoillaan kaikki yhdessä!”

Tämä parhaimmillaan on perheliikuntaa ja ajatus siitä, miten Hämeenlinnan latu haluaa edistää kaiken ikäisten liikkumista. Lasten ja perheiden toiminnassa taaperoista -teineihin, vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja ystävät – kaikki voivat harrastaa yhdessä. Hyvä esimerkki tästä on Nuku yö ulkona tapahtuma, jossa laavu- tai telttayöstä nauttivat kaiken ikäiset elämysten metsästäjät. Nuku yö ulkona tapahtuma pyritään järjestämään elo- syyskuussa vuosittain.

Erikseen perheliikuntaa voidaan edistetään myös Seikkailevat perheet toimintamallissa. Tällöin kohderyhmänä ovat alle 10-vuotiaat lapset ja heidän lähipiirinsä. Tärkeintä Seikkailevat perheet -toiminnassa on aikuisten ja lasten yhteinen hauska ja kiireetön liikunta ja ulkoilu. Uusia Seikkailevat perheet heimopäälliköitä etsitään jatkuvasti. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, käy kurkkaamassa aiheesta osoitteessa: https://www.suomenlatu.fi/seikkailevat-perheet/seikkailevat-perheet.html

Lasten omaa toimintaa ilman vanhempiaan on toteutettu Hämeenlinnassa Metsämörri- toiminnalla. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Keskeistä toiminnassa on ilo, kiireettömyys ja kokemuksellisuus. Metsämörri kerhoja on viime vuosina pidetty ohjaaja ja osallistuja tilanteen mukaan keväisin. Kokeilussa on ollut myös ns koululaistoimintaa eli Metsävaeltaja kerho. Hämeenlinnan Ladulla on kuusi koulutettua Metsämörri-ohjaajaa. Uusia ohjaajia kaipaamme jatkuvasti. Uusille ohjaamisesta kiinnostuneille tarjoamme Suomen Ladun koulutuksen. Lisää infoa löytyy osoitteesta: https://www.suomenlatu.fi/lapset-perheet/metsamorri.html. Tule mukaan – kysy lisää mari.parikkanihti@gmail.com tai hml.latu@gmail.com

Koska kyse on vapaaehtoistoiminnasta voit tulla mukaan juuri sillä panostuksella, joka itsellesi tuntuu parhaalta. Lastentoimintaa edistämme myös erilaisten tapahtumien kautta kuten Hämärähommat syksyisin ja talvitapahtuma alkuvuodesta. Uudet ideat ja kokeilut ovat tervetulleita! Voit myös herätellä henkiin jo kokeiltuja konsepteja; miltä kuulostaisi Muumien ulkoilukoulut, Noitapolku, Lyhtyvaellus tai vaikka perhepilkki-tapahtuma? Tule mukaan – tehdään Hämeenlinna liikkuvaksi kaiken ikäisille.

Lisää vinkkejä omaan toimintaan löytyy Suomen Ladun perheiden ja lasten sivujen kautta. Käy katsomassa https://www.suomenlatu.fi/lapset-perheet.html tai vinkit perheliikunnan ohjaajille https://www.suomenlatu.fi/ohjaajille/tukea-perheiden-ulkoilun-ohjaajalle.html.